Discussion forum for all Windows batch related topics.
Moderator: DosItHelp
-
BoQsc
- Posts: 92
- Joined: 30 Jun 2014 04:10
#1
Post
by BoQsc » 16 Mar 2020 03:19
I came across this weird behaviour with Wmic:
- Running WMIC from manually opened command prompt without administrator privilegies - works properly and output is delivered as expected.
- Running WMIC from batch file without administrator privilegies - Wmic is stuck in the permanent loop without any output.
- Running WMIC from batch file with administrator privilegies - Wmic is showing output and everything is as expected.
Example file:
Another Example file:
Code: Select all
@ECHO OFF
WMIC Path Win32_LocalTime Get Day
pause
-
Eureka!
- Posts: 137
- Joined: 25 Jul 2019 18:25
#2
Post
by Eureka! » 16 Mar 2020 04:50
Did you call your script WMIC.cmd/.bat?
That would explain this behaviour exactly.
I make a habit out of adding the file extension to programs used in scripts to avoid this (replace WMIC with WMIC.exe)
But it is always better to avoid naming your scripts the same as an already existing program.
-
BoQsc
- Posts: 92
- Joined: 30 Jun 2014 04:10
#3
Post
by BoQsc » 16 Mar 2020 05:04
Eureka! wrote: ↑16 Mar 2020 04:50
Did you call your script WMIC.cmd/.bat?
That would explain this behaviour exactly.
I make a habit out of adding the file extension to programs used in scripts to avoid this (replace WMIC with WMIC.exe)
But it is always better to avoid naming your scripts the same as an already existing program.
I simply double clicked the script using GUI.
But it seems that adding .exe extension to the wmic command resolved the problem.
Thank you.